Vibrate Festival | Vibrate Festival
vibrate!festival, muzică de cameră, muzică clasică, vibrate, festival, sinestezia, concert, artă, Brașov, Transilvania, Romania
23735
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-23735,qode-social-login-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

vibrate!festival 2018 | EDIȚIA a IV-a: „UNISON”

Brașov. 17-24 iunie 2018

Cuvântul directorului

Dragi prieteni,

Bine ați venit la cea de-a patra ediție vibrate!festival. În anul Centenarului ne inspirăm din compoziția vizionară a lui George Enescu, Preludiu la unison. Așa cum diferitele instrumente ale orchestrei se reunesc într-o singură melodie în această piesă unică, ediția 2018 reunește sunetul, dansul și culoarea în spațiile cele mai incitante din Brașov, cu interpretări de clasă internațională ale tinerelor staruri ale scenei muzicii clasice. După succesul de anul trecut, începem la Tenis Arena, de această dată cu un ”match” între jazz și clasic. Veniți cu noi într-o încântătoare călătorie prin lucrări de referință ale repertoriului pentru coarde cu Gémeaux Quartett la Biserica Neagră, Biserica Romano-Catolică Sf. Petru și Pavel, și în cadrul Promenadei Muzicale, când veți descoperi Brașovul prin prisma muzicii clasice. La Aula Universității Transilvania sărbătorim Centenarul, îmbinând muzica de cameră cu cinematografia, cu Dan Dediu în dublul rol de compozitor și interpret. Ca în fiecare an, artiștii invitați împărtășesc experiența creativității cu tinerii în masterclass-uri, ateliere, discuții și expoziții. Comorile muzicii de cameră interpretate de tinere staruri ale scenei internaționale, artele vizuale, coregrafia și cinematografia, arhitectura și natura Brașovului vibrează la unison în iunie.

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

Vlad Maistorovici | Director  vibrate!festival

2018 | Ediția a IV-a: „Unison” | Promo

BILETE ONLINE

www.iabilet.ro      www.eventim.ro

REŢEAUA DE MAGAZINE EVENTIM

Orange, Vodafone, OMV, Germanos, Cărturești, Carrefour.

Ce spun alții despre noi

Consider că vibrate!festival este atât despre muzică cât și despre solidaritate, despre artă în forma ei clasică de expresie, cât și despre inovație.

(Președintele României, Dl. Klaus Werner Iohannis. Extras din mesajul oficial transmis organizatorilor și publicului la ediția din 2015)

Vlad s-a hotărât să îmbogățească viața culturală a României prin organizarea unui frumos festival aici. Sunt extrem de fericit să pot să petrec o săptămână aici, în Transilvania, orașul Brașov este un oraș superb și cred că este atât momentul cât și locul potrivit pentru un festival.

(Valeriy Sokolov | violonist)

Întotdeauna am visat să ajung în Transilvania – acum sunt aici pentru acest excelent vibrate!festival – o parte frumoasă de lume iar Brașovul este probabil cel mai pitoresc oraș în care am fost vreodată. vibrate! este categoric un festival de urmărit – există o adevărată magie în aer.

(Gabriel Prokofiev | compozitor și DJ)

Acustica foarte bună și concertele excelente ne-au transpus în lumi diferite, forțându-ne pentru câteva ore să trăim în prezent. Pentru că adevăratele concerte au acest dar – de a hipnotiza!

(Irina Vasilescu | Radio România Muzical)

Cele mai satisfăcătoare concerte din cadrul vibrate!festival au fost cele din spațiile specifice orașului, care au reușit să aducă împreună un sentiment de comunitate și excelență în muzică.

(Henrietta Foster | EUNIC Magazine, London)

Un festival de calitate care a reușit să lumineze orașul timp de o săptămână.

(Valentin Bărbat, susținător local | Tipografia Tea & Coffee House)

2016 | Ediția a II-a: „Air” | Scurt documentar

”Ceea ce contează în artă este să vibrezi tu însuți și să-i faci pe ceilalți să vibreze”

(George Enescu)

NOUTĂȚI