ARISA FUJITA

vioară

Violonista versatilă, Arisa Fujita este foarte solicitatată atât ca solistă cât și ca muzician de cameră. Născută în Japonia, Arisa a studiat cu David Takeno la  Guildhall School of Music & Drama, unde, de altfel, este acum Profesoară. În perioada studiului la Guildhall, a câștigat toate premiile posibile pentru vioară: Medalia de aur la Rose Bowl, Medalia de Argint a Worshipful Company of Musicians și Sheriff’s Prize. A obținut Concert Recital Diploma (Premier Prix) în 1998. Ea a primit de asemenea  Emily English Award, Maisie Lewis Young Artists Award și a beneficiat de bursa Boise Foundation.

Arisa a cântat cu succes în cele mai prestigioase săli de concerte din Marea Britanie, printre care Wigmore Hall, Barbican Hall, Queen Elizabeth Hall, atât ca solistă cât și ca membră a Fujita Piano Trio, format împreună cu cele două surori ale sale. De asemenea, ea a concertat foarte mult în întreaga lume, în țări precum Franța, Italia, Suedia, România, Iugoslavia, Canada și Japonia. În același timp, ocazional, interpretează împreună cu Nash Ensemble.

Arisa a fost invitată în mulți ani la Open Chamber Music Seminar al IMS Prussia Cove, participând inclusiv la turneul lor național transmis de BBC Radio3. După lansarea foarte apreciată a unui CD ce conține lucrări de cameră de Toru Takemitsu, sub emblema ASV, Arisa a înregistrat, la casa de discuri Intim Musik, cele 6 Sonate de Ysaÿe și Trio-uri de Tchaikovsky, Shostakovich, Ravel, Schubert, Dvorak, Smetana.

Recent, Arisa a concertat cu Steven Isserlis la Wigmore Hall și în Japonia, a avut un turneu în Suedia cu Belgrade Philharmonic Orchestra, a participat la Salzburg Festival și a interpretat  Triplul Concert de Beethoven cu Kyoto Philharmonic Orchestra în Japonia.