CLAUDE FROCHAUX

violoncel

Violoncelistul italian Claude Frochaux a început să cânte la violoncel la vârsta de șase ani la Centrul de Talent Suzuki, apoi la Conservatorul din Torino. Au urmat studii la Frankfurt cu Michael Sanderling, unde și-a finalizat diploma și examenul de concert cu cel mai mare rating la clasa de solist, precum și studii postuniversitare la Essen și Madrid. A primit inspirație artistică suplimentară de la Eberhard Feltz, Menahem Pressler, Ferenc Rados, Ralf Gothoni și a fost susținut de fundațiile De Sono, Live Music Now și Anna Ruths. 

Pe lângă Italia și alte țări europene, concertele solo și de cameră l-au adus în America de Nord și de Sud, India, China cu spectacole în săli precum Sala Wigmore și King’s Place Londra, Alte Oper Frankfurt, Konzerthaus Berlin, Kölner Philharmonie, Musikverein Vienna, Parco della Musica Roma, Auditorium Sony Madrid, Konzerthaus Berlin, Arvo Pärt Center Estonia, precum și Teatrul NCPA Mumbai și Teatro del Lago Chile. În calitate de muzician de cameră căutat și pasionat, este invitat la festivaluri printre care Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern, Mozartfest Würzburg, Beethovenfest Bonn, Enescu București, Kuhmo Finlanda, Oxford, Wimbledon, Marea Baltică și a fost difuzat pe BR, WDR, SWR, NDR, Deutschlandfunk, RAI3 și Radio Clasica.

În 2008 a fondat Monte Piano Trio cu care a câștigat numeroase premii internaționale (Maria Canals Barcelona, ​​BrahmsAustria, SchumannFrankfurt, Folkwang Prize) și susține în mod regulat concerte. Colaborează cu grupuri printre care O/Modernt Stockholm, Ensemble Midwest Denmark, Amici Ensemble Frankfurt, Ensemble Ruhr.

Claude Frochaux este fondatorul și directorul artistic al Kammermusikfest Sylt, care are loc în fiecare an pe insula germană Sylt și al proiectului MUSICA+ din Frankfurt. Cântă la un violoncel G.F. din Torino din 1720.