MAJA BOGDANOVIĆ

violoncel

Câștigătoare a competiției Aldo Parisot Cello
Câștigătoare a locului doi și a premiului special din partea publicului
în cadrul Competiției Internaționale Gaspar Cassado
Câștigătoare a premiului special Concours Rostropovich în Paris
Câștigătoare multiplă a Competiției Internaționale Jeunesses Musicales în Belgrad
...an outstanding performance of exceptional tonal beauty, great maturity of interpretation, and technical excellence (The Strad)

În urma recitalului  „excepțional, cu o tonalitate superbă, o maturitate a interpretării inedită și o tehnicitate excelentă”  de la Carnegie Hall conform The Strad, Maja Bogdanović continuă să încânte audiențe în lumea întreagă fiind unul dintre cei mai renumiți violonceliști din lume. Concertele Majei includ Tonhalle Orchester Zurich, Berlin Symphony, Berlin Philharmonic Hall, Tokyo Philharmonic, Bremerhaven Staatsorchester, Bergische Philharmonie, Filarmonica din Slovenia, Belgrad și Macedonia, Orchestra del Teatro Civico Schio, Lubbock Symphony, Spokane Symphony, Munchenner kammerorchester, Sydenham Festival Orchestra, Serbian Radio Symphony, Orchestre National des Pays de la Loire, Korean Wonju Philharmonic Orchestra, Salta Symphony Orchestra, Morelia Philharmonic Orchestra, St. Bartholomew Orchestra London, Vojvodina Symphony, Orchestre des Laureats du Conservatoire de Paris, Orchestre de Chambre Nouvelle Europe și orchestre de cameră Dusan Skovran, St. George Strings și Sejong Soloists.

Calitatea recitalurilor și a interpretării muzicii de cameră continuă să fie apreciate în sălile și festivalurile din lumea largă precum Royal Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Amsterdam, Tonhalle Dusseldorf, Salle Pleyel, Salle Gaveau and Amphitheatre Sorbonne Paris, Palais des Congres Nantes, Prinzregententheater Munich, the Festival de Radio France et Montpellier, Kuhmo Festival, Beauvais Cello Festival, Festival du Perigord Noir, Giverny Festival, European Festival of Young Talents in Paris, Plaisir de Musiques Annecy, Arcachon Festival, Classiques d’avenir Biarritz, Folles journees in Nantes, Roque d’Antheron, Zeist Festival in Holland și Amsterdamse Cello Biennale.

În calitate de artist de studio, Maja a lansat discuri pentru casele de producție Lyrinx și Nimbus care au inclus Concerto Cello și Orchestra dedicate de compozitorul englez Philip Sawyers. Câștigătoare a mai multor competiții internaționale, Maja a câștigat locul întâi la Competiția Aldo Parisot Cello, locul doi și premiul special din partea publicului la Concours Rostropovich în Paris și în același an, a câștigat mai multe premii în cadrul International Jeunesses Musicales Competition în Belgrad. În 2008, Safran Foundation for Music i-a oferit un premiu de merit, iar în 2011 a câștigat premiul UMUS pentru artistul anului.

Maja a absolvit magna cum laude de la Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris și și-a finalizat studiile superioare avându-l ca mentor pe Michel Strauss. A studiat muzica de cameră alături de Itamar Golan și Pierre-Laurent Aimard și și-a continuat parcursul profesional în Berlin cu Jens Peter Maints și Bernard Greenhouse, Alban Gerhardt, Young-Chang Cho și Heinrich Schiff. Născută în Belgrad, Maja a început să cânte la violoncel încă din copilărie avându-i ca mentori pe Prof. Nada Jovanovicla școala de muzică Kosta Manojlovic din Zemun perioadă în care a câștigat mai multe premii naționale și internaționale în Cehia, Austria, France și Italia. Maja cântă la un violoncel dedicat ei de renumitul Frank Ravatin. Maja își împarte timpul între Chicago și Paris.