MATTHIJS BROERSMA

violoncel

Matthijs Broersma s-a născut în Olanda și a început să cânte la violoncel la vârsta de patru ani. După ce a studiat la Yehudi Menuhin School cu Louise Hopkins și Leonid Gorokhov, și-a continuat studiile la Guildhall School of Music & Drama și Hochschule der Künste, Berna.

A primit numeroase burse și premii de la VandenEnde Foundation, Fonds voor de Podiumkunsten, Prins Bernard Cultuurfonds, Martin Musical Scholarship Fund, Musicians Benevolent Fund și  Lyra Foundation iar în 2010 a câștigat Premiul l la Kenneth Page Cello Competition.

A participat la masterclass-uri la IMS Prussia Cove și altele cu Colin Carr, Bernard Greenhouse, Frans Helmerson, Gary Hoffman, Steven Isserlis și Arto Noras și a participat la festivaluri precum Pablo Casals Festival în Prade, Menuhin Festival în Elveția, Paxos Internațional Music Festival în Grecia și Internațional Holland Music Sessions.

Ca solist și muzician de cameră el a concertat mult în întreaga lume, interpretând în săli precum Concertgebouw și Wigmore Hall. Cele mai recente apariții includ Saint-Saëns Concerto cu Bern Symphony Orchestra, Elgar Concerto dirijat de Christopher Warren-Green, și recitaluri solo la Royal Festival Hall, Purcell Room și Menuhin Hall.

Matthijs este de asemenea violoncelul lui Gémeaux Quartett, cvartet elvețian recunoscut cu numeroase premii internaționale. În 2012, acesta a câștigat locul ll la International Franz Schubert and Modern Music Competition în Graz și Internațional Joseph Haydn Chamber Music Competition în Viena. Recent, Cvartetul a fost invitat la festivaluri în  Germania, Austria și Suedia, a concertat în Hong Kong cu clarinetistul Paul Meyer, la Kings Place în Londra, la Konzerthaus în Berlin, la Philharmonie în Köln și la World Economic Forum în Davos.

Angajamentele viitoare includ numeroase recitaluri solo și de muzică de cameră în Europa și Japonia, precum și câteva spectacole cu Dvorak Concerto în Olanda.