YURI ZHISLIN

vioară

Descris de The Strad ca un „virtuos cu un temperament cu adevărat romantic”,  violonistul și violistul Yuri Zhislin se bucură de o carieră activă și ilustră ca solist și muzician de cameră. Performanțele sale l-au dus în aproape 60 de țări de pe glob.

Câștigător major al concursului internațional de vioară Sarasate din 1991 din Spania, Yuri a intrat la Royal College of Music din Londra, unde a studiat cu tatăl său și mai târziu cu dr. Andrievsky.

În 1993, Yuri a devenit tânărul muzician al anului de la BBC Radio 2.

Orchestrele cu care Yuri a cântat ca solist includ Orchestra Concert BBC, London Mozart Players, Oxford Philharmonic, Chamber of Lithuanian and State Symphony Orchestras, Queensland Symphony, Yerevan Filarmonica, Belgrad Filarmonica, Russian State Chamber Orchestra, Filarmonica Novosibirsk, Simfonia Pacificului, Orchestra clasică din Madeira, Simfonia Santiago de Chile și Filarmonica Altay, pentru a numi câteva.

Zhislin a debutat la recital la New York Carnegie Weill Hall în 2014 și a apărut la Wigmore Hall și Kings Place din Londra, Salle Gaveau din Paris, Stadtcasino din Basel, Conservatory Chamber Chamber Hall, International House of Music din Moscova, Arnold Kats Music Sala din Novosibirsk, Sala Kolarac din Belgrad, Sala Marii Guilde din Riga, Sala QPAC din Brisbane, Teatrul Coliseum din Buenos Aires și Teatrul Solis din Montevideo printre multe altele.

Discografia lui Yuri include un CD recital lansat în 2005 pe eticheta SOMM, un CD Duos pentru vioară / viola pentru eticheta Naxos în 2009 și un CD de trio cu coarde pentru eticheta Nymbus Alliance cu Dmitry Sitkovetsky la vioară și Luigi Piovano la violoncel.

Muzician de cameră dornic, Yuri este invitat în mod regulat să participe la festivaluri internaționale de muzică din întreaga lume. A lucrat cu artiști precum Maria-Joao Pires, Maxim Vengerov, Barry Douglas, Natalie Clein, Sergei Nakariakov, Liana Isakadze și Ivan Monighetti printre mulți alții.

Din 2011, Zhislin a fost strâns asociat cu Oxford Philharmonic Orchestra, ocupând funcția de Co-Concertmaster, participând la proiecte majore de muzică de cameră și regizând Oxford Philharmonic Strings în concertele anuale de gală de vară de la Merton College din Oxford.

În 2004, Yuri a format Camerata Ceaikovski (fostul Virtuosi rus din Europa), un ansamblu format din muzicieni cu o listă de invidiat de premii și premii internaționale. Ansamblul a finalizat recent turnee de succes atât în ​​America de Sud, cât și în Rusia. Lansat în februarie 2016, CD-ul lor de debut pe Orchid Classics a primit recenzii extraordinare și a fost ales „CD-ul lunii” în aprilie 2016 de BBC Music Magazine.

Yuri este profesor de vioară și violă la Royal College of Music din Londra și este foarte solicitat ca profesor invitat la Mozart Italia Terni Summer Academy, Allegro-Vivo Academy din Austria și Gijon Summer Academy din Spania. De asemenea, susține cursuri de master în Rusia, Bulgaria, Suedia, Madeira, Japonia, Australia și Noua Zeelandă.