ZEYNEP ÖZSUCA

pian

Pianista de origine turcă, Zeynep Özsuca, a cântat la nivel mondial ca solist, muzician de cameră și acompaniator. Născută în Ankara, a început lecțiile de pian la vârsta de patru ani și și-a continuat studiile la Conservatorul din Ankara al Universității Hacettepe. După ce a câștigat Concursul pentru soliști tineri ai Simfoniei Istanbulului în 2001, Zeynep s-a mutat în Statele Unite pentru a finaliza o diplomă de licență în interpretare la pian la Conservatorul Oberlin sub conducerea prof. Peter Takács. Apoi s-a specializat în acompaniament și coaching vocal la Hochschule für Musik „Hanns Eisler”, Berlin cu prof. Alexander Vitlin și a absolvit un masterat în 2013. Zeynep locuiește în prezent în Londra și își continuă cariera de concertist pianist și repetiteur.

Zeynep a lucrat cu dirijori precum Gustavo Dudamel, Simon Halsey, Sir Simon Rattle și Sir Antonio Pappano și a acționat ca pianist de repetiție pentru cântăreții Magdalena Kozená, Rolando Villazón, Gerald Finley, Annette Dasch, Michael Schade pentru a numi doar câțiva. A lucrat ca repetitoare și membru al orchestrei cu companii de operă și orchestre renumite precum London Symphony Orchestra, Berlin Filarmonica, BBC Philharmonic, Staatsoper Berlin, Aix-en-Provence Music Festival, Royal Opera House Covent Garden și Glyndebourne Festival Opera.

În calitate de muzician de cameră, a cântat pe scene prestigioase, printre care Philharmonie din Berlin, Palau de la Musica Valencia, Festivalul de muzică Schleswig-Holstein, Queen Elizabeth Hall, precum și emisiuni radio în direct pe Deutschlandfunk, Deutschlandradio, RBB Kulturradio (Germania), RNE ( Spania), BBC 3 și 4 (Marea Britanie), alături de co-găzduirea podcastului BBC Young Musician. De asemenea, apare în mod regulat în concert cu saxofonistul Jess Gillam, partenerul ei și clarinetistul Sacha Rattle, precum și cu sextetul de vânt și de pian Berlin Counterpoint.

Zeynep are o relație strânsă de lucru cu Guildhall School of Music and Drama, unde a prestat ca acompaniatoare, director muzical de scene de operă și în prezent ca lector al cursului Opera Skills.