GÉMEAUX QUARTETT

viori, violă, violoncel

Reprezentând patru națiuni diferite, Gémeaux Quartett este unul dintre ansamblurile de top ale generației sale. În timpul stagiunii 2010/11, Cvartetul și-a făcut debutul mult apreciat de critică la Filarmonica din Berlin. Performanțe recente sunt concertele din Hong Kong alături de clarinetistul Paul Meyer, o interpretare a Octetului lui Schubert cu Jörg Widmann și Bruno Schneider, o apariție la Forumul Economic Mondial din Davos, precum și o colaborare cu Bundesjugendballet la Konzerthaus din Berlin.

Cvartetul a câștigat premii prestigioase în Graz, Viena, Lucerna și Anglia. Cei patru muzicieni sunt oaspeții unor festivaluri de marcă, precum Lucerne Festival, Festivalul Schubert din Schwarzenberg, Festivalul de Muzică Rheingau, Heidelberger Frühling, Festivalul Kitakyushu din Japonia, precum și Festivalul din Davos.

Cvartetul a colaborat cu artiști, precum Isabel Charisius (Alban Berg Quartet), Patrick Gallois, Bruno Giuranna, Maximilian Hornung, Reinhard Latzko, Jens Peter Maintz, Sebastian Manz, Matthias Pintscher, Christian Poltéra și Julian Prégardien. Prin casa de discuri GENUIN, Gémeaux Quartett a lansat prima înregistrare a celor două cvartete și trio-ul de coarde al lui Pierre-Dominique Ponnelle. În iunie 2015, Cvartetul și-a lansat cel de-al doilea CD cu Cvinteturile de Pian al lui Friedrich Gernsheim cu Oliver Triendl prin casa de discuri CPO, care a fost recent aleasă ca înregistrarea săptămânii la postul de radio german SWR2.

Membri:          Arisa Fujita | vioară          Francesco Sica | vioară          Sylvia Zucker | violă          Matthijs Broersma | violoncel