SASHA RATTLE

clarinet

De la foarte apreciatul său debut solo în 2009 la Philharmonie din Berlin, Sacha Rattle a devenit un solist consacrat. Remarcat pentru sensibilitatea sa imensă, caracterul său cald și sunetul unic, cariera i  s-a dezvoltat rapid cu spectacole în întreaga Europă, inclusiv prin apariții la festivaluri precum Festivalul de muzică Schleswig-Holstein, Festivalul Spannungen, Kammermusikfest-ul lui Gidon Kremer, Lockenhaus și Festivalul Italian AnimaMundi. A debutat în Asia în 2011 ca solist la Taiwan National Symphony Orchestra, interpretând opere de Copland și Debussy.

Sacha Rattle este, de asemenea, un muzician de cameră foarte căutat, după ce a colaborat cu artiști precum Isabelle Faust, Lars Vogt, Katia și Marielle Labèque, François Leleux, Pascal Moragues, Guy Braunstein și Peter Donohoe. Cântă în mod regulat în recitaluri cu partenerul de duo Zeynep Özsuca. Sacha este, de asemenea, membru fondator al cvintetului de vânt și al sextetului de pian, Berlin Counterpoint, un ansamblu premiat care cântă la nivel mondial din 2010.

Cele mai recente realizări profesionale includ debutul său la Wigmore Hall, Prussia Cove OCM și turneul, concerte cu O / Modernt, turneul de debut în SUA cu Berlin Counterpoint, rezidențiat la Linien Ensemble din Madrid, dublu concert cu Peter Donohoe și participarea ca  invitat de onoare la Mahler Chamber Orchestra.